ForuMini-Adı Gibi Sevimli Tek Adres
Oyunlar Gruplar Bloglar Albümler Mini-Chat

Go Back   ForuMini-Adı Gibi Sevimli Tek Adres > Uydu Dünyası > Şifreli ve Şifresiz Uydu Yayınları > Uydu Ayarları Konusunda Genel Yardım

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01.11.07, 18:01   #1 (permalink)
Karanlık Adam
 
Kalpazan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kalpazan - MSN üzeri Mesaj gönder Kalpazan isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Turksat uydusunda kanal arama derdine son

biz bu haberi günler öncesinden vermiştik ama demek ki yeni kesinlik kazanarak basına yansımış. haberin detayı aşağıdaki şekilde.

eee geç de olsa bilgisayar ve internet ortamı olmayan tüketici ve kullanıcılar için bilgilendirici.


TÜRKSAT A.Ş'nin geliştirdiği yeni yazılımla uyduda kanal arama derdi sona erecek. Uydu alıcılarının yayınları otomatik olarak tarayabilmesi için bir yazılım geliştirildi. TÜRKSAT A.Ş'nin geliştirdiği yeni yazılımla uyduda kanal arama derdi sona erecek. TÜRKSAT A.Ş'nin geliştirdiği yazılım sayesinde uydu alıcıları, sisteme dahil olan yeni radyo ve televizyon kanallarını otomatik olarak güncelleyecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, TÜRKSAT A.Ş, uydu alıcılarının TÜRKSAT üzerinden yapılan yayınları otomatik olarak tarayabilmesi için bir yazılım geliştirdi.

Uydu alıcısı üreticilerine ücretsiz olarak verilen bu yazılım, televizyon ve radyo yayınlarını uydudan izleyen kullanıcılara kolaylık sağlıyor. Uydu alıcılarına yüklenecek yazılım sayesinde artık uydu alıcıları, yayınları otomatik olarak tarayarak güncelleme yapabilecek.

42 derece Doğu boylamında bulunan TÜRKSAT 1C ve Eurasiasat-1 (TÜRKSAT 2A) uyduları üzerinden yayın yapan 110'un üzerinde dijital televizyon ve 70'in üzerinde radyo kanalı ile yeni eklenen diğer kanallar, otomatik olarak taranacak. Kullanıcıların televizyon yayınlarının parametrelerini bilmesi ya da her bir kanal parametresini uydu alıcılarına girmesi zorunluluğu bu programla ortadan kalkacak.

Yeni sistemde kullanıcıların, TÜRKSAT tanıtım kanalının parametrelerini (Frekans: 11734 Mhz, Polarizasyon: Yatay (Horizontal),Sembol Oranı (Symbol Rate): 3291 Ksymb, FEC: 3/4) uydu alıcısına girmesi ve Şebeke Arama seçeneğini açık hale getirmesi gerekiyor.

TÜRKSAT yetkilileri, şebeke arama özelliğinin uydu alıcılarında farklılık gösterebileceğine veya bu özelliğin hiç olmayabileceğine dikkati çekerek, bu durumda kullanıcıların uydu alıcısı üreticisi veya satıcısıyla temasa geçmeleri gerektiğini belirttiler.
__________________

[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]
Kalpazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Altın arama Çanakkale'de masaya yatırılıyor Haber Express Güncel Bilgiler 0 27.10.07 17:10
yeni asir tv yayinda turksat Kalpazan Uydu Ayarları Konusunda Genel Yardım 1 05.08.07 14:14
Türksat'ta kanal listesi Kalpazan Uydu Ayarları Konusunda Genel Yardım 1 05.08.07 14:13
Joomla SEO-Arama Motoru Optimizasyonu Hayalperest Webmasterler İçin 1 01.07.07 20:39
Arama Motorlarında Üst Sıralara Çıkmak Hayalperest Web Tasarım 3 19.05.07 21:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:21 .

rss alexa Firefox 2