ForuMini-Adı Gibi Sevimli Tek Adres
Oyunlar Gruplar Bloglar Albümler Mini-Chat

Go Back   ForuMini-Adı Gibi Sevimli Tek Adres > Müzik - Mp3 > Müzisyenlerin Biyografileri

Müzisyenlerin Biyografileri Sevdiğiniz Müziysenlerin Biyografilerini Paylaşıp, Bulabilirsiniz.

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07.11.07, 18:57   #1 (permalink)
ShaRp
 
HollySharp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
HollySharp - MSN üzeri Mesaj gönder
Standart Muse Biyografi

[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]

Vokalist Matthew Bellamy’nin davulcu Dominic Howard’ın grubuna katılmasıyla ilk halini oluşturan Muse, yakın arkadaşları Chris Wolstenholme’ın da basçı olarak kadroya girmesiyle şu anki kadrosunu oluşturdu. İlk adları “Gothic Plague”, daha sonra “Carnage Mayhem”, “Fixed Penalty” ve en son “Rocket Baby Dolls” olan Muse, 1994 yılında “Gothic Baby Dolls” ismi altında katıldıkları bir yarışmada birincilik kazanarak profesyonel müzik hayatlarına başlamış oldu. Bu yarışmadan sonra isimlerini “Muse” olarak değiştiren grup, Londra’da ve Manchester’da katıldıkları birkaç konserden sonra kendilerine hayran kitlesi oluşturarak, Sawmills plak şirketinin sahibi Dennis Smith ile tanıştılar.

Kendi isimlerini taşıyan ilk EP’lerini 1998 senesinde çıkartan Muse, 1999 senesinde çıkartıkları single “Muscle Museum” ile birçok müzik eleştirmeninin dikkatini çekmeyi başardı. Sound’ları ile Radiohead’in “The Bends” albümünü anımsatan Muse, Maverick Records’un kendilerine hazırladığı birkaç Amerika konseri sonrası, Radiohead’in “The Bends” albümündeki prodüktörü John Leckie ile çalışarak ilk albümlerinin kayıtlarına da başladı.

1999 yılında çıkan ilk albüm “Showbiz”, Muse’un agresif müzik tarzını dinleyicilere ulaştırırken, albüm şu ana kadar ki satışlarıyla platin plak almayı başardı. Albümden çıkan “Uno”, “Cave”, “Muscle Museum”, “Sunburn” ve “Unintended” single’larından sonra Foo Fighters ve Red Hot Chili Peppers ile Amerika turnesine çıkan grup, 2. albüm için stüdyoya girdi.

2001 senesinde çıkan 2. albüm “Origin Of Symmetry” ile daha karanlık ve sert bir rock albümü hazırlayan Muse, bu albümün hazırlık aşamasında en çok etkilendikleri müzisyenler arasında Rachmaninoff ve Tchaikovsky’i gösteriyor. Albümde kilise orgu, çello ve keman gibi klasik müzik enstrümanları kullanarak bunu gösteren Muse, albümden “Hyper Music”, “Feeling Good”, “Bliss”, “New Born” ve “Plug In Baby” parçalarını single olarak yayınladı.

1970’lerin ünlü rock grubu “Queen”e benzetilmeye başlanan Muse, Amerika’daki şirketi Maverick Records’un grubun bazı şarkılarını değiştirme isteği yüzünden bu şirketten ayrılma kararı aldı.

2002 senesinde “Hullabaloo Soundtrack” isimli bir b-side çıkartan Muse, bu albümde bir de DVD’ye yer vererek 2001’de Paris’te gerçekleştirdikleri konserlerden görüntüleri sevenlerine ulaştırdı. Aynı sene “Dead Star / In Your World” adlı bir single çıkartan grup, bu single ile klasik müzik tarzından uzaklaşarak bazı hayranlarını mutlu etti.

2003 senesinde 3. albümleri “Absolution” ile hayranlarının karşısına çıkan Muse, bu albümde Wagner’in izlerini taşıyarak, klasik müzik ile rock müziği bir arada toplamayı başararak İngiltere listelerinde 1 numara oldu. Albümde fütürizm konusuna değinen grup, albümün tanıtımı için ilk defa dünya turnesine çıkarak Avusturalya, Yeni Zelanda, Kanada, Amerika ve Fransa gibi ülkelerde konserler verdi. 2004 senesinde MTV Müzik Ödülleri’nden “En iyi Alternatif Performans” ödülünü kazanan Muse, 2005 senesinde de İngiltere Müzik Ödülleri’nden “En iyi Canlı Performans” ödülüyle döndü. 2005 senesinin Aralık ayında “Absolution Tour” isimli DVD’yi piyasaya çıkartan Muse, burada grubun bazı konserlerinden görüntülerine yer verdi.

2005 yılının Ağustos ayında yeni albümlerinin kayıtları için stüdyoya giren Muse, 2006 yılında “Black Holes and Revelations” albümünü yayınladı. İngiltere listelerinde 1 numara olan albüm, Amerika listelerinde 6 numaraya yükseldi. Avrupa’nın birçok ülkesinde beğeni toplayan“Black Holes and Revelations” albümünde ‘uzay’ konusunu işleyen grup, bu albümden ilk single’ı “Supermassive Black Hole” parçasına çıkarttı. Albümden çıkan 2. single “Starlight” olurken, grup albümün tanıtımı için turneye çıktı.

2006 senesinde MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nden “En İyi Alternatif Grup” ve “En İyi Canlı Performans” ödüllerini kazanan Muse, ayrıca organizasyonda “Starlight” adlı parçasını çaldı. 2007 senesini birçok festivalde sahne alarak geçirmeyi planlayan Muse, BBC tarafından “2006’nın En İyi Grubu” seçilmesinin ardından 2007 MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde "2007'nin Yıldızı" ve "En İyi İngiltere ve İrlanda Sanatçısı" ünvanlarını da alarak son yıllardaki başarısını kanıtlamış oldu.
__________________
CoD 4 Mw Mp Player By ForTunA*

[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]

Katkıda Bulunmak İstiyorsanız Yorum Yapın Lütfen.
HollySharp isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyonce Biyografi HollySharp Müzisyenlerin Biyografileri 0 09.11.07 00:42
UsheR Biyografi HollySharp Müzisyenlerin Biyografileri 0 09.11.07 00:31
Tatu Biyografi HollySharp Müzisyenlerin Biyografileri 0 08.11.07 00:02
Nickelback Biyografi HollySharp Müzisyenlerin Biyografileri 0 07.11.07 20:30
Tokıo HoteL Biyografi HollySharp Müzisyenlerin Biyografileri 0 07.11.07 20:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:07 .

rss alexa Firefox 2