ForuMini-Adı Gibi Sevimli Tek Adres
Oyunlar Gruplar Bloglar Albümler Mini-Chat

Go Back   ForuMini-Adı Gibi Sevimli Tek Adres > Eğitim > Lise Bilgileri > Kimya

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20.05.07, 01:17   #1 (permalink)
Karanlık Adam
 
Kalpazan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kalpazan - MSN üzeri Mesaj gönder Kalpazan isimli Üyeye Skype üzeri Mesaj gönder
Standart Paul Adrİen Maurİce Dİrac (1902 – 1984)

sveçli bir baba ile İngiliz anneden, 8 Ağustos 1902’de İngiltere Bristol’de doğan Dirac, Heisenberg, Pauli ve Fermi’nin çağdaşıydı. Bristol’de elektrik mühendisliği öğrenimini görmeye başlamış, ama henüz oradayken matematiğe yönelmiş, sonrasında ise matematik eğitimini Combridge St. John’s Collage’de sürdürmüştü. Burada iken kıdemli araştırma öğrencisi olmuştu. Yine bu günlerde Bohr’un atom kuramını öğrenmiş, bu konu üzerine makalelerde yazmıştı. 1925’de Heisenberg’in Combridge’i ziyaretinden sonra Dirac, paketçik devinbilimiyle tanışmasını sağlayan Heisenberg’in çalışmalarının ön yazmalarını elde etmişti. Bu makaleyi inceledikten sonra sıra değiştirilmeyişinin asıl yeni düşünce olduğu sonucuna ulaştı. Bu düşünce ile Poisson parantezlerinin komütatöre karşılık gelip gelemeyeceğini düşündü ve nihayetinde bu ikisi arasında bir ilinti kurulabileceği görüşüne vardı.

Paketçik devinbiliminin Dirac biçiminin temelinde yatan bazı sayılar vardır. Dirac bunlara diğer sayılardan ayırt etmek için p- ve q- sayıları adını vermiştir. Bu sayılar sıra değiştiremezlik cebir kurallarına uyar ve Heisenberg matrislerine ve Schrödinger işlemcilerine yakından bağlıdır.

Böylece paketçik devinbiliminin, çağdaşlarınınkinden birçok açıdan daha genel ve tam bir formülasyonunu, 1925’de elde etmeyi başardı.

1932’de Dirac Combridge Üniversitesinde, 18. y.y.’da Newton’un sahip olduğu Lucasian Profesör of Mathematies kadrosuna atandı ve emekliliğine dek burada kaldı. Oldukça suskun bir kişilikti. Araştırma makaleleri ve The principle of Quantum Mechanies kitabıyla çok derin etkiler yarattı. Yazıları okumak için çoğunlukla yoğunlaşmış bir çaba gerektirecek ölçüde bilinçli ve derindir. 20 Ekim 1984’de Florida’da ölmüştür.
__________________

[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]
Kalpazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks



Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Microsoft Office 2007 – Enterprise (Blue Edition) (ingilizce) ΗλβΙL Geri Dönüşüm Kutusu 3 30.11.07 01:37
RĒnĒ Curİe – FrĒdĒrİc Jolİot (1897 – 1956) – (1900 – 1958) Kalpazan Kimya 0 20.05.07 01:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +4 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:34 .

rss alexa Firefox 2