Üyelik tarihi: Mar 2007
Bulunduğu yer: ForuMini..® Istanbul
Yaş: 18
Mesajlar: 2,786
Rep Puanı: 6000
İtibar Gücü: 63
|
Mr. Brooks
Kevin Costner ve Demi Moore’u bir araya getiren “Mr. Brooks”, vizyona yeni giren filmler arasında...
ruce Evans’ın yazıp yönettiği filmde, Costner ve Moore’a Dane Cook ile William Hurt eşlik ediyor. Dram-gerilim-suç türündeki 120 dakikalık filmin konusu kısaca şöyle:
Earl Brooks (Costner) seven bir eş (Marg Helgenberger), kendisine düşkün bir kız evlat (Danielle Panabaker), toplumun saygısı ve durmadan gelişmekte olan kendi işi de dahil olmak üzere her şeye sahiptir.
Oysa, Bay Brooks başkalarınca bilinmeyen farklı bir hayat sürdürmektedir. O aynı zamanda Parmak İzi Katili namıyla ün salmış seri bir katildir. Yakın zamana kadar etkin olmamasına rağmen, Bay Brooks’un patolojik dürtüsü, Bay Brooks’un günahları için suçladığı tilki gibi kurnaz şeytani ikinci benliği (William Hurt) tarafından yeniden harekete geçirilmiştir. Fakat masum bir çifti öldürmek için bir kez daha sadist dürtülerine yenik düşen Bay Brooks ilk hatasını yapar, Bay Brooks’a tuhaf bir taleple şantaj yapmayı yeğleyen röntgenci fotoğrafçı Tom (Dane Cook) tarafından gözlemlenir. Ayrıca bu son cinayeti, kişisel bunalımı yüzünden gözü dönmüş bir şekilde Parmak İzi Katilinin kimliğini çözmeye çalışan inatçı bir dedektifin de (Demi Moore) Bay Brooks’un peşine düşmesini sağlar.
Bay Brooks, şimdi, ilk defa, şaşırtıcı gizli yaşamını ve gerçek kimliğini gizlemeye ebediyen devam edemezse, oyunun son safhasıyla karşı karşıya kalacaktır.
Yönetmen: Bruce A. Evans
Oyuncular: Kevin Costner , Demi Moore , Dane Cook, William Hurt
Senaryo: Bruce A. Evans
Müzik: Ramin Djawadi
Görüntü Yön: John Lindley
Tür: Dram-Gerilim-Suç
Süre: 120 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: UNP Filmcilik
[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]
Böcek - Bug
“Şeytan”nın Oscar’lı yönetmeninden yeni bir gerilim...
Senaryosunu Tracy Letts’in yazdığı, yönetmenliğini William Friedkin’in üstlendiği korku-gerilim türündeki filmde Ashley Judd, Michael Shannon, Harry Connick Jr. ve Lynn Collins baş rolleri paylaşıyor. Filmin konusu kısaca şöyle:
Eski kocasıyla trajik bir geçmişi olan ve harabe bir hotelde taciz korkuları içinde yaşayan yalnız bir garson (Ashley Judd), garip bir adamla (Michael Shannon) romantik anlar yaşamaya başlayınca yeniden hayatla ilgili umutlanır. Fakat paranoyak ve her yerde böcek gördüğünü söyleyen, eski asker olan sevgili için hayat o kadarda toz pembe değildir.
Yönetmen: William Friedkin
Oyuncular: Ashley Judd, Michael Shannon, Harry Connick Jr., Lynn Collins
Senaryo: Tracy Letts
Müzik: Brian Tyler
Görüntü Yön: Michael Grady
Tür: Korku / Gerilim
Yapım Yılı: 2006
Ülke: ABD
Dağıtımcı: Warner Bros.
[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]
Sihirli Kutu - The Last Mimzy
Fantastik macera ve bilimkurgu içeren “Sihirli Kutu” adlı çocuk filmi vizyona merhaba dedi.
Lewis Padgett’ın ses getiren kısa bilimkurgu öyküsünden uyarlanan filmi Bruce Joel Rubin ve Toby Emmerich senaryolaştırdı, Robert Shaye yönetti. Filmde Joely Richardson, Timothy Hutton, Rhriannon Leigh Wryn, Rainn Wilson ve Timothy Hutton rol alıyor. Filmde olaylar kısaca şöyle gelişiyor:
Yapımda, içinde ilk bakışta oyuncağa benzeyen garip nesneler olan bir kutu bulan iki küçük çocuğun hikayesini anlatıyor. Çocuklar bu “oyuncaklarla” oynadıkça, giderek artan zeka belirtileri göstermeye başlarlar. Öğretmenleri, bu iki kardeşin anne ve babasına, çocuklarının “dahi” seviyesini bile aşan zihinsel bir aktivite gösterdiğini söylediğinde, çocukların ailesi de ortada garip bir şeyler olduğunun farkına varır. İki kardeşten küçüğü olan Emma (Rhriannon Leigh Wryn), annesine oyuncaklar arasında adının “Mimzy” olduğunu söylediği bir tavşanın ona “yeni şeyler öğrettiğini” söyler.
Emma’nın annesi, çocuklarının durumuyla ilgili giderek artan bir endişeye kapılmışken, tüm şehri etkileyen bir elektrik kesintisi yaşanır. Hükümet yetkilileri kesintinin kaynağını araştırdığında, ailenin evi ile karşılaşırlar. Çok geçmeden, işler içinden çıkılmaz bir hal alır.
Yönetmen: Robert Shaye
Oyuncular: Joely Richardson, Timothy Hutton , Rainn Wilson, Timothy Hutton
Senaryo: Bruce Joel Rubin - Toby Emmerich
Müzik: Howard Shore
Görüntü Yön: J. Michael Muro
Tür: Bilim Kurgu - Dram - Fantastik - Macera
Süre: 94 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: ABD
Dağıtımcı: Medyavizyon
[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]
Taksi 4 - Taxi 4
Fransız yapımı “Taxi-4” sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.
Yönetmenliğini Gerard Krawczyk’ın üstlendiği filmde, Samy Naceri, Frederic Diefenthal, Bernard Farcy ve Emma Sjöberg başrolleri paylaşıyor. Aksiyon ve komediyi bir arada sunan filmde, olaylar şöyle gelişiyor:
Komiser Gilbert (Bernard Fancy) bir otel temizlikçisini terörist, ünlü futbol yıldızı Djibril Cisse’yi (kendisi) ise yasa dışı bir göçmen sanacak derecede saftır.
Belçikalı bir suçlu Afrika’ya gönderilmeden evvel 24 saat boyunca Marsilya polisine emanet edilir. Emilien (Frederic Diefenthal) bir polis için fazla iyi niyetlidir ve bunun farkına varan zeki hırsız, Emilien’i aslında masum olduğuna ikna eder. Bu sırada Emilien’in güzel karısı (Emma Sjoberg-Wyklund) Belçikalı suç örgütünde casusluk yapmakla görevlidir. Fakat bu olay o kadar gizlidir ki, kendi kocası bile olaydan habersizdir. Belçikalı ölümcül suçlu serbest kalınca tüm Marsilya bir cehenneme döner.
Marsilya Polis Teşkilatı’na hız tutkunu taksi şoförü Daniel’ın (Samy Naceri) da katılması ile işler iyice karışır.
Yönetmen: Gérard Krawczyk
Oyuncular: Samy Naceri, Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Emma Sjöberg
Senaryo: Luc Besson
Tür: Aksiyon - Komedi
Süre: 91 Dk.
Yapım Yılı: 2007
Ülke: Fransa
Dağıtımcı: Chantier Films
[Sadece forumumuza üye olanlar linkleri görebilirler Tiklayin ve kaydolun...]
Beyaz Gezegen - La Planète Blanche
Belgesel film, “Beyaz Gezegen” seyircilerle buluştu.
Yönetmenliğini Thierry Ragobert ve Thierry Piantanida’nın üstlendiği Fransız ve Kanada yapımı 86 dakikalık belgeselde, kuzey kutbu ve bir yavru kutup ayısı konu ediliyor. Belgeselin konusu kısaca şöyle:
Yaşamın sınırlarını zorlayan şartlara ayak uydurmuş bitki örtüsü ile donmuş denizler, uçsuz bucaksız düzlükler, ağaçsız ovalar, dağlar ve buzullardan oluşmuş, soğuğun hakimiyetinde, buz ve rüzgar tarafından şekillendirilmiş farklı bir dünya: Kuzey Kutbu.
Belgeselde film yapımcıları, ilk defa Kutup bölgesinin keşfedilmeyi bekleyen büyüleyici dünyasını gözler önüne sermek üzere bir araya geliyorlar. Kuzey Kutbu’nun inanılmaz hayatta kalma koşullarını tanımanın ve vahşi yaşama dokunacak kadar yakın olmanın seyirciye verdiği heyecanla, bir yavru kutup ayısının ilk adımlarının heyecanını buluşturuyorlar.
Yönetmen: Thierry Ragobert, Thierry Piantanida
Müzik: Bruno Coulais
Görüntü Yön: Martin Lederc
Tür: Belgesel
Süre: 86 Dk.
Yapım Yılı: 2006
Ülke: Fransa / Kanada
Dağıtımcı: Bir Film
Herkese iyi eğlenceler...
|