|
ALeMiN KraLı
Üyelik tarihi: May 2007
Yaş: 26
Mesajlar: 1,031
Rep Puanı: 1065
İtibar Gücü: 23
|
Trabzon eriyor 1-1
Önce Bursa, sonra Ankaragücü dün de Vestel Manisa... Sezona iyi başlayan Bordo-Mavililer üst üste 3. beraberliğini aldı, zirve yarışında geride kaldı.
22.9.2007
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Tarık Ongun
Vestel Manisaspor: Bülent xxx, Ümit xxx, Dvornik xxx, Borbiconi xx, Kalabane xx, Uğur xx (Dk. 90 Oğuz ?), Selçuk xxx, Şener xx (Dk. 90 Güven ?), Ferhat xx, Metin xx (Dk. 86 Sezer ?), Holosko xx
Trabzonspor: Tolga Zengin xx, Erdinç xx, Tolga Seyhan xx, Hüseyin xx, Ayman xx (Dk. 59 Ergin xx), Mustafa Keçeli x (Dk. 46 Ceyhun xx), Serkan xx, Celaleddin xx, Gökdeniz xxx, Yattara xx, Umut x
Goller: Dk. 54 Holosko (Vestel Manisaspor), Dk. 73 Gökdeniz (Trabzonspor)
Sarı Kartlar: Dk. 29 Uğur, Dk. 40 Holosko, Dk. 57 Borbiconi, Dk. 57 Kalabane, Dk. 85 Ümit (Vestel Manisaspor), Dk. 57 Umut, Dk. 64 Gökdeniz (Trabzonspor)
Kırmızı Kartlar: Dk. 54 Holosko (Vestel Manisaspor), Dk. 61 Umut (Trabzonspor)
Süper Lig puan durumu
Gerilimli bir dönemden geçen Trabzonspor, ilk yarıda defansa çabuk ve kalabalık dönme, hücuma toplu çıkma dışında pek bir futbol göstermedi. Bununla birlikte Trabzon’un hücumda organize olamamaktan kaynaklanan bir savrukluk, birçok kere de telaş hali vardı. Öyle ki; ataklarda orta saha topu biraz yönlendirmek yerine 5-10 saniye içinde 30 metreden birçok şut denedi. 9’da Ayman, 10’de Serkan, 16’da Yattara, 19’da Gökdeniz böyle “Umutsuz” şutlar denediler. Zaten, 6. dakikada sağdan kullanılarn kornere yükselip vuran Umut, hücumun odağına hiç giremedi. Misafir takım, uzak şutları bırakıp, Mustafa, Yattara ve Gökdeniz ile kanattan indiği ataklarda daha etkili oldu. 19’da Yattara’nın çizgiye inerek verdiği pasta, Umut’un dokunamadığı pozisyon, ilk yarının en önemli fırsatıydı.
Gerilim futbolu oynandı
Diğer yandan Vestel Manisa, muhtemel fırtınalara yakalanmadan alabildiği puanı şimdiden almaya bakıyor; Bulak geldiğinden bu yana, karakter haline gelen, sabırlı ve derli toplu futbolu sürdürüyordu. Trabzon’un aksine, hücumda yerleşerek gol aradılar. Uğur ve Holosko’nun çok çaprazdan şutlarından başka pozisyon bulamadılar. 2. yarı gerçek anlamda bir gerilim futbolu oynandı. Türkiye’ye geldiğinden beri sadece koşuculuğu değerlendirilen, ancak kalenin önündeki koridoru kullanmaya başladıktan sonra, golcü bir kimlik kazanan Holosko, önüne düşen topu 54’te ağlara gönderince, oyunun dengeleri arka arkaya defalarca değişti. Holosko’nun gol sevincinden atılmasıyla sayısal üstünlük sağlayan Trabzon, 69’da güzel paslarla Gökdeniz’i buldu. Gökdeniz’in köşeye giden plasesini Bülent çıkardı.
Gökdeniz daha ne yapsın!
Umut 5 dakikada 2 kez maraza çıkartıp, 62’de kendini attırınca, oyun tekrar değişti. 72’de Yattara, orta sahadan derin bir pas attı, Trabzon’un 10 vuruşundan 7’sini yapan Gökdeniz, çapraza koşup, 6. vuruşunda beraberliği sağladı. Manisalılar 75-80 arası, Trabzon kalesine 5 kez vuruş yaptı. Özellikle Tolga’nın, 75’te Ümit ve Selçuk’un vuruşlarını kurtarması, beraberliği getirdi.
|